Muziektheorie en pianolesboeken afluisteren

 

Haal alles eruit wat erin zit! Leer over muziek en verbeter je muzikale vaardigheden. Maak gebruik van het praktisch gedeelte speciaal voor de pianoleerling.

Word Pro geeft toegang tot Noten Lezen, Algemene Muziekleer, Harmonieleer en Gehoortraining.
Ontdek de grammatica van de muziek in Harmonieleer met stapsgewijze en duidelijke uitleg over intervallen, toonladders en akkoorden. Verbeter je muzikale vaardigheden in Gehoortraining met de vele goede gehoortraining oefeningen. In Noten Lezen en Algemene Muziekleer leer je alle begrippen, woorden en tekens die je in het muziekschrift tegenkomt. Heel veel goede oefeningen helpen je om muziektheorie in de praktijk te brengen. VirtueleLesruimte.nl helpt je je muziek beter te begrijpen.

De stukken uit de lesboeken worden tijdens de pianoles voorgespeeld. Echter, thuis bij het oefenen is men vaak vergeten "hoe het ook al weer klonk". Het zou dan prettig zijn om het stuk een aantal keer weer te kunnen beluisteren. Het voordeel is dat je dan tijdens het studeren beter weet hoe het moet gaan klinken en daardoor minder fouten instudeert. Dat scheelt tijd en soms een hoop frustratie. Word Pro bestaat uit een praktisch gedeelte speciaal voor de pianoleerling. In het praktische gedeelte worden de belangrijkste lesboeken die tijdens de pianoles worden gebruikt voorgespeeld.

Met Word Pro maak je gebruik van alles wat VirtueleLesruimte.nl te bieden heeft. Dit abonnement biedt gegarandeerd de beste prijs-kwaliteitverhouding.

 • Voor de piano;
 • Uitleg met video, tekst, beeld en geluid;
 • Forum voor vragen en uitleg;
 • Intervallen en akkoorden;
 • Toonladders en kwintencirkel;
 • Omkeringen van drieklanken en vierklanken;
 • Melodische en ritmische oefeningen;
 • Melodische en ritmische dictees;
 • Heel veel goede oefeningen;
 • Pianolesboeken voorgespeeld;
 • Bekijk lijst voorgespeelde lesboeken;
 • Voor pianoleerlingen niveau 1 tot niveau 6;
 • Goede opnames;
 • Helpt ingestudeerde fouten voorkomen;
 • Ontdek de leukste lesboeken;

Inhoudsopgave Muziektheorie;

 

Word Pro 1 maand

Betaal 18 EUR

 • € 3 inschrijvingskosten
 • Betaling per maand
 • Geen korting bij verlenging

€ 15 / Maand

Inschrijven Word Pro 1 maand

Word Pro 1 jaar

Betaal 60 EUR

 • Gratis inschrijving
 • Jaarlijkse betaling
 • 20% korting bij verlenging

€ 5 / Maand

Inschrijven Word Pro 1 jaar

Ik ben zeer enthousiast over de website! Nog nooit zoiets tegenkomen dat zo gebruikersvriendelijk, uitgebreid en volledig in elkaar zit. Ook zit er een goede opbouw in de moeilijkheidsgraad. En wat het compleet maakt is dat je ook een langzamere audioversie kan afspelen bij gehoortrainingen.

Anne-Mirl
Anne-Mirl

De lessen zijn heel methodisch opgebouwd wat je de kans geeft echt iets te leren. De stappen zijn klein waardoor je vertrouwen in het eigen leerproces krijgt. De oefeningen zijn prachtig in elkaar gezet waarbij de geluidsfragmenten een belangrijke toegevoegde waarde hebben. Je leert zien en luisteren en op een manier die het voor iedereen toegankelijk maakt. Ook voor een beginner zoals ikzelf. Bi... Lees Meer

Marianne Snoek
Marianne Snoek

Nu bijna een jaar ben ik met vlagen volop bezig met weer eens vanaf het begin van noten lezen tot muziektheorie en harmonieleer alles te bestuderen. Pas nu in de herfst van mijn leven kom ik er aan toe om al die verschillende aspecten van muziek maken en theorie en gehoortraining etc, in een geheel en samenhang te bekijken en ik geniet. Deze aanpak geeft veel ruimte voor zelfstudie en geeft een g... Lees Meer

Greetje
Greetje

Sinds ik pianolessen volg maak ik ook veel gebruik van virtuelelesruimte.nl.
Niet alleen zijn de oefeningen erg handig als ondersteuning van de aangeboden muziektheorie, maar vooral ook helpen de ingespeelde lesboeken mij bij het instuderen van nieuwe stukken.
Ik vind virtuelelesruimte.nl zeer complete website voor muziektheorie en lesondersteuning, die mij in staat stelt zelfstandig, in mijn ei... Lees Meer

Robin van Krieken
Robin van Krieken

Deze site is in het begin een beetje overweldigend, maar na eenmaal eraan gewend te zijn is het een uitstekende site om muziektheorie te leren. Het zit didactisch goed in elkaar en je kunt er jarenlang mee vooruit. Het is daarnaast volledig en uitgebreid. Ook als je van nul wilt beginnen is dit een goede site om de theorie van muziek te leren.

Rick
Rick

Vooral de gehoortraining is voor mij uitermate belangrijk, omdat die mij leert een indruk te krijgen hoe een melodie ongeveer klinkt door naar de muzieknotatie te kijken, voordat ik de melodie op mijn klarinet ga spelen.

Fried van Gool
Fried van Gool

Als aanvulling op de pianoles doe ik regelmatig de gehoortrainingsoefeningen op 'de virtuele lesruimte'. Leerzaam en leuk!
De oefeningen zijn kort en het zijn er veel. Zeer duidelijk gerangschikt naar niveau en onderdeel. De bijbehorende theorie is snel te vinden, ook op deze site dus. Je kunt de oefeningen in willekeurige volgorde doen en eindeloos herhalen. Je 'scores' worden bijgehouden en je... Lees Meer

Irene van Diep
Irene van Diep

Toen ik besloot auditie te doen bij het Conservatorium, moest ik hard gaan werken aan mijn muziektheorie. Dit was niet mijn sterkste punt en ik had iets nodig wat mij daar op een passende manier bij kon helpen. Na lang zoeken was de oplossing daar: de virtuele lesruimte!

Met de virtuele lesruimte kan je perfect oefenen met harmonieleer: leer over bijvoorbeeld intervallen, toonladders en akkoo... Lees Meer

Stijn van den Berg
Stijn van den Berg

Sinds dit jaar mei ben ik gestart met het volgen van pianoles en alles wat daarbij hoort. Zelf ben ik een producer, ik maak voornamelijk house. De reden dat ik pianoles ben gaan volgen is omdat er veel meer bij komt kijken dan alleen het spelen ervan. Het heeft mij echt geholpen met mijn muziekproducties, voornamelijk met akkoorden en melodieën.
Naast die dingen maak ik ook frequent gebruik va... Lees Meer

Mike Robert Versloot
Mike Robert Versloot

Ik ben een "starter" op keyboard/piano en heb vooral veel aan deze virtuele lessen omdat het oefenen er soms even niet van komt en ik hier alles snel weer terug kan vinden. Het is duidelijk ingedeeld en wordt op een prettige en begrijpelijke manier uitgelegd.
Erg handig dus en ik ben er blij mee!

Catharina Nijhuis
Catharina Nijhuis

Regelmatig maak ik gebruik van de virtuele lesruimte.
Heel prettig is het dat je je technische vaardigheden weer eens kunt ophalen, want deze vervagen toch na enige tijd. (Bij mij althans)
Ook beluister ik de stukken die ik op dat moment instudeer, want vaak wanneer je er thuis mee aan de slag wilt gaan, weet je niet meer exact hoe het zou moeten klinken!
Ook ben ik van mening dat voor mense... Lees Meer

Wil Heijboer
Wil Heijboer

Bijna 1,5 jaar maak ik zeer frequent gebruik van de virtuele lesruimte. Met name het afluisteren van de stukken uit de lesboeken, is voor mij een enorm goed hulpmiddel bij het instuderen hiervan. Ik kan eigenlijk wel zeggen dat ik bijna niet meer zonder deze ondersteuning kan. De categorie is makkelijk te vinden en geeft bovendien een overzicht van andere lesboeken, waarvan de stukken ook allemaal... Lees Meer

Annemieke van Heerwaarden
Annemieke van Heerwaarden